Haluatko tukihenkilöksi?
Tukihenkilötoiminta tarjoaa tukea erilaisissa elämänkriiseissä. Tukitoiminta on luottamuksellista vapaaehtoistyötä, joka ei korvaa ammattiapua, vaan täydentää sitä. Vapaaehtoistyöstä ei makseta palkkaa.
Hyvän Mielen Tukijana toimit rinnalla kulkijana auttaen erilaisissa elämäntilanteissa ja arjessa selviytymisessä. Olet tavallinen ihminen ja elämäsi on tasapainossa. Mikäli sinulla on voimavaroja, halua ja aikaa auttaa ja kuunnella tukea tarvitsevaa ja olet valmis sitoutumaan toimintaan, olet sopiva tehtävään. Tukihenkilönä saat iloa auttamisesta ja kehityt ihmisenä.
Tukihenkilöiltä ei edellytetä alan koulutusta tai työkokemusta, vaan he saavat toimintaan tarvittavan peruskoulutuksen. Tukihenkilökoulutuksen lisäksi tarjoamme työnohjauksen ja virkistystoimintaa.
Lue myös:
Tukihenkilökoulutuksesta hyvät eväät
Tukihenkilön ja tuettavan tarina
Hae tukihenkilön peruskoulutukseen
Tukihenkilön peruskoulutuksessa löydät omat vahvuutesi tukijana, saat tietoa tukemisesta sekä tuen tarvetta aiheuttavista asioista. Peruskoulutuksia järjestämme tarpeen mukaan, noin kerran vuodessa. Ilmoitamme koulutuksesta verkkosivujen ajankohtaisissa tapahtumissa, paikallislehdessä sekä Vakka-Suomen Mielenterveysseuran facebook-sivulla.
Koulutus noudattaa MIELI Suomen Mielenterveys ry:n koulutusmallia, peruskurssin laajuus on 35 tuntia ja sisältää sekä teoriaa että harjoituksia. Koulutus on maksuton ja siitä saa todistuksen.
Osallistujat valitaan kurssille henkilökohtaisen haastattelun kautta. Haastattelussa saat myös lisätietoa tehtävästä ja toiminnasta. Valittavan tulee olla täyttänyt 18 vuotta.
Kurssin päätyttyä voit itse päättää, paljonko aikaa haluat antaa toiminnalle kuukaudessa. Tehtäväsi suunnitellaan sen mukaan. Valitsemme aina tukea tarvitsevalle mielestämme parhaiten sopivan tukihenkilön.
Ota yhteyttä!
Jos haluat mukaan tukihenkilöksi, otathan yhteyttä!
Tukihenkilötoiminnasta vastaa Sari Vuorio, puh.044 3636 117 , ukimieli@gmail.com
Vertaistukitoiminta
Stopissa voi seuran palkatun työntekijämme lisäksi olla mukana vapaaehtoisia vertaistukihenkilöitä. Vertaistukihenkilöksi voit päästä haastattelun sekä oman koulutuksemme kautta.
Vertaistuki on omaehtoista, vastavuoroista kokemusten vaihtoa, jossa samankaltaisessa elämäntilanteessa olevat tukevat toinen toistaan. Yhteisten kokemusten jakaminen lisää keskinäistä ymmärrystä. Muiden ihmisten selviytymistarinoiden kuuleminen on erityisen tärkeää yksinäisyyden hetkinä.
Vertaistuen avulla ymmärretään paremmin menneisyyttä ja sitoudutaan nykyhetkeen, ja se antaa myös toiveikkuutta tulevan kohtaamiseen. Kokemusten jakaminen vertaisten kesken, kunnioittavassa ilmapiirissä, lievittää ahdistuneisuutta ja poistaa pelkoa. Samat ongelmat läpikäyneiden vertaisten tuki ja yhdessä jakaminen helpottavat tilannetta usein hyvin paljon.
- Vertaistukihenkilönä toimiessasi olet vaitiolovelvollinen!
- Tärkeää on kuuntelemisen taito. Keskity siihen mitä sinulle halutaan kertoa.
- Muista, että vertaistukijana olet ohjaajan asemassa.
- Vertaistukityö on vapaaehtoistyötä, siitä ei makseta palkkaa.