Haluatko mukaan mielenkiintoiseen ja yhteisölliseen vapaaehtoistyöhön?
Mieli, se on meillä kaikilla – Mielenterveys, se on meillä kaikilla. Se tarkoittaa kykyä jaksaa arjessa ja selvitä arjen haasteista. Tule mukaan vahvistamaan sitä!
Meitä työntekijöitä ja tukihenkilöitä ja muita toimijoita vapaaehtoistyöyhteisössä on n. 30-40 toivottamassa sinut tervetulleeksi. Kaipaamme kuitenkin koko ajan uusia toimijoita ja tukihenkilöitä toiminnan jatkuvuuden ylläpitämiseksi.
Tule mukaan!
Mielenterveysseuran vapaaehtoisena saat ja jaat hyvää mieltä. Edistät mielen hyvinvointia ja saat merkitystä elämääsi sekä iloa yhdessä tekemisestä.
Hyvän Mielen Tukijaksi ja Kriisiauttajaksi
Tule tukihenkilöksi tukemaan ja auttamaan erilaisessa elämäntilanteessa selviytymisessä. Voit toimia Kriisipuhelimessa, kasvokkain tai ryhmissä. Oman elämäsi tulee olla tasapainossa ja haluat olla kuuntelijana.
Saat iloa auttamisesta ja kehityt ihmisenä. Tarjoamme tukihenkilökoulutuksen, työnohjauksen ja virkistystoimintaa.
Hyvän Mielen Oppaaksi
Tule jakamaan mielen hyvinvointia ja ohjaamaan ryhmiä. Kohtaa ihmisiä ja järjestä hyvän mielen tuokioita esim. kahvilassa ja tapahtumissa. Tarjoamme perehdytyksen tehtäviin.
Hyvän Mielen Viestijäksi
Someta, kuvaa, bloggaa, ota kantaa tai kirjoita. Kohtaa ihmisiä tapahtumissa ja kerro mielen hyvinvoinnin vahvistamisesta.
Voit hyödyntää taitojasi ja mielenkiintosi kohteita, kokeilla ja oppia uutta. Vaikutat tärkeän asian puolesta.
Hyvän Mielen Kippariksi
Tule yhdistystoiminnan aktiiviksi. Toimit hallituksen tai työryhmän jäsenenä, puheenjohtajana, sihteerinä, talous- tai vaikkapa jäsenvastaavana.
Olet kehittämässä toimintaa ja lisäämässä hyvää mieltä. Opit uutta, saat mahdollisuuden vaikuttaa ja hyödyntää osaamistasi.
Hyvän Mielen Rakentajaksi
Tule mukaan hyvän mielen porukkaan. Rakenna, roudaa tai auta keittiössä, osallistu talkoisiin tai tapahtumajärjestelyihin.
Saat uusia ystäviä ja mieluisaa tekemistä toiveittesi mukaan. Toimit käytännön tehtävissä, tärkeässä roolissa.
Hyvän Mielen Kumppaniksi
Edistä mielen hyvinvointia ja tue toimintaamme. Liity jäseneksi. Tarjoa tiloja tapahtumiimme, apua markkinointiin tai ammatillista osaamistasi.
Voit antaa myös taloudellista tukea tai jäsenetuja. Pienikin apu on arvokasta.
Tukihenkilö
Vihdin Mielenterveysseura kouluttaa vapaaehtoisia tukihenkilöitä kriisikeskustoimintaan. Koulutus on valtakunnallisen pääseuramme suositusten mukainen, vastaava kuin kaikissa Suomen Mielenterveysseuran paikallisseuroissa. Vapaaehtoistyössä, tukihenkilötoiminnassa antamalla aikaasi saat aikaiseksi paljon hyvää. Tukihenkilönä saat myös mukavan yhteisön, jossa toimitaan yhdessä. Koulutukset, työnohjaukset ja virkistäytyminen kuuluvat toimintaan.
Tukitoiminta on
- vapaaehtoistyötä
- luottamuksellista
- uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumatonta
- ei korvaa ammattiapua, vaan täydentää sitä.
Tukihenkilö
- on täysi-ikäinen
- on tukihenkilön peruskoulutuksen käynyt
- saa koulutusta, työnohjausta, virkistäytymistä
- kuuntelee, kannustaa, keskustelee ja tukee kunnioittavasti erilaisissa elämäntilanteissa
- on sitoutunut vaitioloon ja tukihenkilötyön arvoihin
- ei ole ammattiauttaja vaan ohjaa tarvittaessa asiantuntijan puoleen.
Haastattelun kautta tukihenkilön peruskoulutukseen valitut ja tämän koulutuksen käyneet tukihenkilöt voivat toimia:
- työntekijän työparina kriisikeskuksen päivystyksessä
- ryhmänohjaajakoulutuksen käytyään ryhmänohjaajana työparina
- tapahtumien ja tilaisuuksien järjestelijänä.
Jos Sinulla on elämäntilanne tasapainossa, voimavaroja, aikaa, sitoutumista ja motivaatiota, olisiko Sinulla mahdollisuutta toimia tukihenkilönä?
Tukihenkilön peruskurssi
Tukihenkilön peruskurssi syksyllä 2017
Kaipaamme lisää koulutettuja tukihenkilöitä.
Lohjan seudun ja Vihdin mielenterveysseurat järjestävät TUKIHENKILÖN PERUSKURSSIN 30.9. klo 9:30-14:30, 2.10., 9.10., 23.10.,30.10., 6.11. klo 17–20, lohjalaiset 11.11. klo 9:30-14:30; vihtiläiset ja karkkilalaiset korvaavat tämän kerran 11.10. klo 17:30-19.30 työnohjauksella ja valitulla päivystysillalla), 13.11. klo 17-19. Karstuntie 2, 08100 Lohja ja Pisteenpolku 4, huon. 7, 03100 Nummela.
Koulutuksen suoritettua voi toimia yksilötukisuhtessa/kriisikeskuksessa/kriisipuhelinpäivystäjänä/ryhmätoiminnassa. Haastattelu ennen valintaa.
Ilmoittautumiset viimeistään 6.9.:
lohjalaiset 050 308 0546/cati.jarnmark-mardh@lsmts.fi ja vihtiläiset ja karkkilalaiset 050 4042358/leena.tiitto@vihdinmielenterveysseura.fi.
Vihdin ryhmähaastatteluaika: 11.9. klo 17:00-18:00 (Pisteenpolku 4). Tervetuloa! www.mielenterveysseurat.fi/lohja/, www.mielenterveysseurat.fi/vihti/.
Kriisin keskellä keitetään kahvit.
Osa tehtävistä voi olla lyhytaikaisia ja osa pidempiaikaisia.
Jos kiinnostuit, otathan yhteyttä kriisikeskusjohtajaan, leena.tiitto@vihdinmielenterveysseura.fi.