Keräämme pehmoleluja jaettavaksi lapsille, jotka ovat kohdanneet surua. Pehmoja jaetaan muun muassa surukodeissa, lasten ero- ja sururyhmissä ja tukikeskus Varjossa. Lue lisää
10.10. Maailman mielenterveyspäivä – Vihreää valoa elämälle!
Kysy maailman tärkein kysymys: Mitä kuuluu?
Maailman mielenterveyspäivän 10.10.2019 kansainvälinen teema on tänä vuonna itsemurhien ehkäisy. Suomessa puhumme yleisesti mielenterveyden merkityksestä elämän iloissa ja suruissa: välittämisestä ja puheeksi ottamisesta. Jatkamme näin teemallisesti itsemurhien ehkäisypäivän kampanjaa ja kysymme maailman tärkeimmän kysymyksen: Mitä kuuluu?
Maailman mielenterveyspäivänä liputamme perinteisesti avoimemman keskustelukulttuurin puolesta ja haluamme vähentää mielenterveyteen edelleen liitettävää leimaantumista.
Näytämme ”vihreää valoa” elämälle ja haastamme valaisemaan rakennuksia, ikkunoita, muistomerkkejä jne. vihreällä. Voit myös pukeutua vihreään hyvän asian puolesta!
Näin osallistut Maailman mielenterveyspäivän kampanjaan:
- Näytä vihreää valoa elämälle! Valaise rakennus, ikkunoita, muistomerkkejä jne. vihreällä.
- Pukeudu vihreään, koristaudu vihreällä!
- Jaa vihreät valaistus- ja pukeutumis- tms. kuvasi Instagramissa ja FB:ssä tunnisteilla #vihreäävaloa #kymppikymppi #mitäkuuluu #mieli.
- Tue MIELI ry:n mielenterveystyötä! Lahjoita 10 euroa 10.10. Maailman mielenterveyspäivänä: Tekstaa MIELI numeroon 16499 (viestin hinta 10 €).
- Kerro kampanjasta omissa kanavissasi.
Osallistu kansalaistapahtumaan
Mikkelin Seudun Mielenterveysseura ry viettää 50-vuotisjuhlaansa järjestämällä kansalaistapahtuman kauppakeskus Stellassa 10.10.2019. Lue lisää.
Mikkelin Seudun Mielenterveysseura ry 50 vuotta
Mikkelin Seudun Mielenterveysseura ry on toiminut tänä vuonna 50 vuotta alueella mielen hyvinvoinnin edistäjänä. Se ylläpitää Mikkelin kriisikeskusta, joka toimii kuuden eteläsavolaisen kunnan ja kahden kaupungin alueella auttaen asukkaita heidän elämänkriiseissänsä ja traumaattisissa kriiseissä asiakasvastaanotolla, puhelimessa, verkossa ja ryhmätoimintoina ilman lähetteitä. Palvelua saa myös nimettömänä. Vuosittain kriisikeskuksella on yli 4000 asiakaskohtaamista. Mikkelin kriisikeskus on osa MIELI Suomen Mielenterveys ry:n kriisikeskusverkostoa. Mikkelin Seudun Mielenterveysseura ry tekee näkyväksi mielen hyvinvoinnin teemoja. Lisätietoja toiminnasta Facebookista ja Instagramista.
Mikkelin Seudun Mielenterveysseura ry viettää 50-vuotisjuhlaansa järjestämällä kansalaistapahtuman Stellan tähtitorilla Maailman Mielenterveyspäivänä 10.10.2019. Tapahtuman teemana on ”Mitä kuuluu?”. Tapahtumassa kohtaamme kauppakeskuksessa ihmisiä ja kysymme heiltä ”mitä kuuluu”. Keskustelemme heidän kanssaan mielen hyvinvoinnin ylläpitämisestä sekä siitä miten tärkeää on kysyä muilta mitä sinulle kuuluu. Tapahtuma on osa itsemurhien ehkäisykampanjaa.
Tapahtuman avaa MIELI Suomen Mielenterveys ry:n puheenjohtaja professori Pentti Arajärvi ja sen juontaa Risto Kopperi Mielensäpahoittajan roolissa. Esiintymässä ovat Etelä-Savon tanssiopiston ryhmä, Sairilan Mieswoimistelijat ja Seko-bändi. Illumio-valotapahtuman työryhmä toteuttaa teemavalaistuksen.
Mikkelin Seudun Mielenterveysseura ry:n 50 vuotta jatkuneen toiminnan kunniaksi järjestettävä kansalaistapahtuma kauppakeskus Stellassa 10.10.2019 klo 14-18. Lämpimästi tervetuloa!
Vertaistukiryhmä henkirikoksen uhrien omaisille alkamassa syksyllä 2019
Vertaistukiryhmään voi tulla, kun omasta menetyksestä on kulunut aikaa vähintään vuosi. Ryhmään ovat tervetulleita kaikki henkirikoksessa läheisensä menettäneet, esimerkiksi perheenjäsenet, sukulaiset ja ystävät. Ryhmää ohjaa kriisityöntekijä yhdessä henkirikoksessa läheisensä menettäneen vertaistukihenkilön kanssa. Toiminta on maksutonta sekä poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta. Suljettu ryhmä kokoontuu noin kerran kuukaudessa ilta-aikaan.
Lisätietoja
Käpy – Lapsikuolemaperheet ry:n vertaistukiryhmä alkamassa syksyllä 2019
Käpy-Lapsikuolemaperheet ry:n vertaistukiryhmä kokoontuu NFG ry:n tiloissa 10.9.2019 alkaen klo 18-20. Ryhmään ovat tervetulleita kaikki lapsensa menettäneet vanhemmat lapsen kuolinsyystä ja iästä riippumatta.
Ryhmään voit tulla mukaan milloin vain. Ilmoittauduthan ohjaajalle, jos olet tulossa ryhmään ensimmäistä kertaa.
Lisätietoja ryhmästä voit kysyä ohjaajilta. Huom. Tarkastathan ryhmän tiedot KÄPY ry:n verkkosivuilta www.kapy.fi.
Aika: klo 18-20
Syksy: 10.9. ja 12.11. Kevät: 7.1., 10.3. ja 12.5.
Paikka: NFG ry:n tilat, Yrjönkatu 8, 50100 Mikkeli.
Ryhmänohjaajat: Annakaisa ja Matti Pasanen, p. 040 592 3898, kapy.mikkeli(at)gmail.com.
Uusia vertaistukiryhmiä alkamassa keväällä 2020
Lue lisää keväällä 2020 alkamassa olevista ammatillisesti ohjatuista vertaistukiryhmistä:
Itsemurhan tehneiden läheisten vertaistukiryhmä
Sururyhmä syöpään tai muuhun sairauteen kuolleiden läheisille
Mikkelin Seudun Mielenterveysseura ry:n vuosikertomus 2018
Tutustu Mikkelin Seudun Mielenterveysseura ry:n vuosikertomukseen vuodelta 2018

Allekirjoita kansalaisaloite Terapiatakuun puolesta
Terapiatakuu-kansalaisaloite tavoittelee kaikille nopeaa pääsyä mielenterveysapuun ensimmäisen terveyskeskuskäynnin jälkeen. Allekirjoita kansalaisaloite
Joka toinen suomalainen kokee jossakin vaiheessa elämäänsä mielenterveyden häiriön, mutta vain puolet mielenterveyden häiriötä sairastavista saa tarvitsemaansa hoitoa.
Ehdotettu lakimuutos parantaisi hoidon saavutettavuutta ja yhdenvertaisuutta. Terapiatakuu rakentaisi Suomeen tehokkaan mielenterveyshoidon perustason ja täydentäisi nykyjärjestelmää tuomalla avun saataville nopeammin ja helpommin.
Kolme syytä, miksi tarvitsemme Terapiatakuun:
1. Terapiatakuu nopeuttaa pääsyä mielenterveyshoitoon.
Hoidon tarve tulee arvioida välittömästi apua haettaessa, ja oireen mukaisen terapiahoidon tulee alkaa kuukauden sisällä. Nykyisin hoidon saaminen voi kestää 7-12 kuukautta.
2. Terapiatakuu tuo mielenterveysavun terveyskeskuksiin.
Hoidon alkamiseksi ei tarvittaisi erikoislääkärin asettamaa diagnoosia. Lyhyitä psykososiaalisia hoitoja voivat tarjota koulutetut mielenterveystyötä tekevät terveydenhuollon ammattihenkilöt.
3. Terapiatakuu säästää rahaa.
Varhainen hoito ennaltaehkäisee oireen tai häiriön syvenemistä ja vähentää muiden terveydenhuoltopalvelujen käyttöä. Terapiatakuuseen sijoitettu euro tuo lähes kymmenen euron säästöt.
“Jos en olisi saanut nopeasti terapiaa, en olisi nyt tässä.”
Kokemusasiantuntija Anna Eriksson
“Kaikilla tarvitsevilla tulee olla matalan kynnyksen pääsy mielenterveyshoitoon. Siksi ehdotamme terapiatakuuta. Monelle lyhytkin terapiajakso riittäisi, kun avun vaikeuksiin saisi jo varhaisessa vaiheessa. “
Kansanedustaja Aila Paloniemi
Tutustu lisää Terapiatakuuseen