Joulun ajan tapahtumat 2024
Joulun tulevat tapahtumat Hyvän mielen majassa:
Ma 16.12. klo 14-18 Jouluglögit,
Ma 23.12. klo 10-12 Joulupuuro
Pe 27.12. klo 13-15 Joulukahvit
Tervetuloa avoinna aivan kaikille ja tilaisuudet ovat maksuttomia.
MIELI Vapaaehtoisten peruskoulutus alkaa 25.1.2025 Tule mukaan!
Tule tekemään merkityksellistä vapaaehtoistyötä!
Saat iloa auttamisesta ja kehityt ihmisenä.
Hae mukaan syksyn vapaaehtoiskoulutuksiin kriisiauttajaksi tai tukikoirakoksi:
Vapaaehtoisena tukijana ja kriisiauttajana tuet vaikeassa elämäntilanteessa
Peruskoulutuksen myötä saat valmiuden toimia voit toimia vapaaehtoisena:
- tukisuhteessa
- MIELI Kriisipuhelimessa
- ryhmänohjaajana
- Lisäksi voit osallistua erilaisiin tapahtumiimme.
Koulutus auttaa sinua löytämään oman tapasi toimia toisen ihmisen tukena.
Oman elämäsi tulee olla tasapainossa ja haluat olla kuuntelijana.
Hae mukaan 25.1. alkavaan vapaaehtoisten peruskoulutukseen!
Tukikoirakko toimii vapaaehtoisena yhdessä koiran kanssa
Voit kouluttautua myös tukikoirakoksi joko yhdessä koirasi kanssa tai ilman koiraa. Tukikoirakot kohtaavat ihmisiä koirakahvilassamme, yhteisillä koirakävelyillä ja vierailemalla erilaisissa yhteisöissä ja tapahtumissa.
Tukikoirakkokoulutus sisältään osallistumisen tukijoiden ja kriisiauttajien peruskoulutuksen ensimmäiseen päivään 25.1.
Seuraava tukikoirakkokoulutus on 8.2.2025
Lue lisää tukikoirakkotoiminnasta
Hae mukaan vapaaehtoiseksi – sinua tarvitaan!
Päävastuullinen ohjaaja:
Cati Järnmark-Mårdh, MIELI, Lohjan mielenterveys, Hyvän mielen maja,
Karstuntie 2 (katutaso), Lohja, 050 308 0546
cati.jarnmark-mardh@lohjanmieli.fi
www.lohjanmieli.fi
Vapaaehtoisena voit ohjata myös yhteisöllisiä mielen hyvinvointia tukevia ryhmiä. Lue lisää.
La 30.11.24 klo 13-15 Hyvän mielen majalla joulukorttipaja Lauran ohjaamana. Tervetuloa!
Lauantaina, 30.11.24 Hyvän mielen majalla joulukorttipaja Lauran ohjaamana. Askartelun lomassa glögiä ja pipareita. Tervetuloa!
Ryhmänohjaajien haku!
Vapaaehtoisena ryhmänohjaajana toimiminen voi olla antoisaa ja palkitsevaa. Se voi tarjota mahdollisuuden oppia uusia taitoja ja kehittää omaa osaamistaan. Lisäksi vapaaehtoisena toimiminen voi olla hyvä tapa tehdä hyvää ja auttaa muita ihmisiä omalla panoksellaan.
Vapaaehtoinen ryhmänohjaaja on henkilö, joka ohjaa ryhmää vapaaehtoisena, ilman palkkaa.
Etsimme seuraaviin ryhmiin ohjaajia:
- Taideryhmä ”Väreistä iloa ja voimaa”. Tässä ryhmässä yhdessäolon lomassa mm piirretään ja maalataan. Ohjaajana sinulla on mahdollisuus vaikuttaa ryhmän tehtävien sisältöön sekä aikatauluun
- Hyvän olon ryhmään Saukkolaan ja Karjalohjalle (ryhmät kokoontuu keskiviikkoisin Saukkola klo 10-11.30 ja Karjalohja 13-14.30)
- Peliryhmä Virkkalassa. Tämä ryhmä kokoontuu yhteistyökumppanimme tiloissa kerran kuussa torstaisin iltapäivällä, siellä innokkaat pelaajat odottavat peliryhmään ohjaajaa!
- Joku oma idea? Kerro ihmeessä 😊
Ryhmät alkavat tammikuussa, tarkemmat tiedot annamme sinulle.
Kiinnostuitko?
Laita meille viestiä toimisto@lohjanmieli.fi ja kerro mistä tehtävästä olet kiinnostunut . Otamme ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen kaikkiin hakijoihin yhteyttä.
Lisätietoja MIELI Lohjan mielenterveys ry www.lohjanmieli.fi.
VOIMARYHMÄ! Haluatko lisätä voimavaroja ja jaksamista arjessa?
Vertaistukiryhmä on vanhemmuutta ja jaksamista tukeva ryhmä, jossa keskustellaan ja kuunnellaan ja jaetaan asioita ratkaisukeskeisten menetelmien avulla.
“Onko sinulla kotona nuori/lapsi jolla on haasteita elämässä esim. ahdistuneisuutta, masennusta, itsetuhoista käytöstä tai Nepsy kirjon haasteita.”
Vertaistukiryhmä on vanhemmuutta ja jaksamista tukeva ryhmä, jossa keskustellaan ja kuunnellaan ja jaetaan asioita ratkaisukeskeisten menetelmien avulla. Tarkoituksena on lisätä vanhempien voimavaroja ja jaksamista arjessa.
Tapaaamiset: Hyvän Mielen maja (Karstuntie 2),
Ryhmä kokoontuu tiistaisin klo 18-20
3.9., 22.10., 12.11. ja 3.12.
Ohjaaja:
Mieli Lohjan mielenterveys ry:n vapaaehtoinen
Ulla Ekblad,
sosionomi, kuraattori ja lyhytterapeutti opiskelija.
Lisätietoja ryhmästä : 050-5171120
Ryhmä on avoin kaikille ja maksuton!
”Tekevät Kädet ry. tekee yhteistyötä MIELI Lohjan Mieli ry:n kanssa järjestämällä toista kertaa messuilla ”Neulo Hyvän Mielen Sukka”-tempaukse
Kannustamme ihmisiä neulomaan sukat – koko, tyyli ja tekniikka saa olla mikä tahansa, kunhan niiden teko tuottaa tekijälleen hyvää mieltä. Sukat palautetaan 24.10. mennessä joko Tekevät Kädet ry:n putiikille Torikatu 3 tai Lohjan Mieli ry:n toimipisteeseen Hyvän Mielen majalle Karstuntie 2.
Kaikki palautetut sukat ovat esillä messuilla, jossa yleisöäänestyksellä valitaan suosituimmat. Näistä sukista tehdään neulontaohje, jonka myynnistä saatu tuotto menee lyhentämättömänä Lohjan nuorten mielenterveystyöhön.
Neulottujen sukkien lisäksi lahjoitukseksi käy: pipot, lapaset, huivit, villatakit, säärystimet yms. Kaikki lahjoitukset lähtevät eteenpäin Lohjan srk:n diakoniatyön kautta lohjalaisille vähävaraisille perheille ja vanhuksille.
#lohjanmieliry #tekevätkadetry #vapaaehtoistyö #lohjankäsityömessut2024 #hyvänmielensukka #hyvänmielenmaja #kädentaidot #neuloosi #villasukkaterapiaa #lohja
Kysy: Mitä kuuluu? – Itsemurhien ehkäisypäivä 10.9.
Pieni välittämisen ele vaikealla hetkellä voi kääntää itsetuhoisten ajatusten suuntaa. Moni kasaa pahaa oloa sisälleen, kunnes joku kysyy, on läsnä ja kuuntelee. Se alkaa kahdella sanalla, jotka kysymme liian harvoin: ”Mitä kuuluu?”
Kansainvälinen itsemurhien ehkäisypäivä on 10.9. Päivän tavoitteena on lisätä tietämystä itsemurhista, levittää tietoa ja vähentää itsemurhiin liittyvää leimautumista.
Itsetuhoisiin ajatuksiin on saatavissa apua ja itsemurhasta voi puhua turvallisesti. Kannustamme kaikkia kysymään läheisiltä ja itseltä: Mitä kuuluu?
Yksikin itsemurha on liikaa. Yksikin kysymys voi auttaa. Kysy, mitä kuuluu?
Suomen itsemurhaluvut edelleen Pohjoismaiden synkimmät
Suomessa tehdään vuosittain noin 750 itsemurhaa, mikä on yli kolme kertaa enemmän kuin tieliikennekuolemia. Oikeilla toimilla itsemurhia pystytään vähentämään.
Itsemurhien määrä on saatu puolittumaan 90-luvulta lähtien, mutta itsemurhakuolleisuus on Suomessa edelleen 20 prosenttia korkeampi kuin muissa Pohjoismaissa.
Itsemurha-ajatukset kaikkien suomalaisten keskuudessa ovat luultua yleisempiä ja yleistyneet. Vuonna 2022 joka kymmenes aikuinen on kokenut itsemurha-ajatuksia ja alle 50-vuotiaista jopa joka kahdeksas.
MIELI ry:n kriisitoimintojen johtaja Sanna Vesikansan mukaan itsemurhien ehkäisytyössä tarvitaan pitkäjänteisyyttä, laaja-alaisuutta ja näyttöön perustuvien menetelmien systemaattista hyödyntämistä. Jokaisen hyvinvointialueen tulisi perustaa itsemurhien ehkäisytyöryhmä, jossa eri viranomaiset, kuntatoimijat ja kolmas sektori ovat edustettuina.
Itsetuhoiset yhteydenotot kasvussa
MIELI ry:n Kriisikeskuksissa, Kriisipuhelimessa, chateissa ja verkkokohtaamisissa itsetuhoisuus on puheissa yhä useammin. Itsetuhoisten yhteydenottojen määrä on noussut koko viime vuosikymmenen, mutta suuri hyppäys tapahtui pandemian alettua.
”On hyvä, että itsetuhoisuudesta ja itsemurhista puhutaan enemmän ja avoimemmin. Yhteiskunnassa vaan pitäisi olla enemmän resursseja vastata keskustelun tarpeeseen”, sanoo MIELI ry:n itsemurhien ehkäisykeskuksen päällikkö Marena Kukkonen.
”Itsetuhoisuusajatukset ovat luultua yleisempiä eikä niitä pidä säikähtää. Ajatuksista ja puheista on vielä pitkä matka tekoon. Itsemurhia voi ja pitää ehkäistä. Apua on saatavilla ja itsemurhien ehkäisytyö on monipuolistunut ajan saatossa. Tätä työtä pitää vaan pitkäjänteisesti jatkaa ja kehittää edelleen”, Kukkonen painottaa.
Lue koko juttu MIELI ry:n sivuilla.
Voit auttaa myös lahjoittamalla: mieli.fi/mitakuuluu
——————————————————————————————————————-
Kansainvälistä Itsemurhien ehkäisypäivä vietetään 10. syyskuuta. Päivän tavoitteena on lisätä tietämystä itsemurhista, levittää tietoa ja vähentää itsemurhiin liittyvää stigmaa. Ennen kaikkea päivän tarkoituksena on tuoda esille sanomaa siitä, että itsemurhia voidaan ehkäistä, itsetuhoisiin ajatuksiin on saatavissa apua ja itsemurhasta voidaan puhua turvallisesti. Jokainen meistä voi kysyä kysymyksen, joka voi pelastaa ihmishengen, #mitäkuuluu
- MIELI Kriisipuhelin päivystää suomeksi 24/7 numerossa 09 2525 0111.
- Kriisikeskukset ympäri Suomen antavat keskusteluapua kasvokkain, etäyhteyksin ja ryhmissä maksutta ja ilman lähetettä.
- Keskusteluapua netissä tarjoavat MIELI Kriisichat ja nuorille suunnattu Sekasin-chat.
- Itsemurhien ehkäisykeskukset Helsingissä ja Kuopiossa auttavat itsemurhaa yrittäneitä ja heidän läheisiään.
Tervetuloa tutustumaan Mieli Lohjan mielenterveys ry:n Hyvän mielen majaan lauantaina 31.8.2024 kello 10-13.00.
Olet lämpimästi tervetullut!
os. Karstuntie 2, katutaso
Kesäporinat alkaa 29.5. klo 13-15 Hyvän mielen majalla!
Tervetuloa mukaan kesäporinoihin!
Maksuton ja avoin keskusteluryhmä aivan kaikille-tarjolla kahvia ja pullaa!
Mielinauha-kampanja 2024: Jokainen mieli tarvitsee lohtua- Tule ostamaan omasi Hyvän mielen majalta näin tuet alueesi toimintaa.
Tule ostamaan omasi Hyvän mielen majalta näin tuet alueesi toimintaa. Hyvän mielen maja auki ma, ti ja to klo 13-15 , muina aikoina sovitusti
Mielinauha-kampanja käynnistyy 3.4. Kampanjalla halutaan lisätä myönteistä puhetta
mielenterveydestä ja kerätä varoja mielenterveystyölle ja kriisiauttamiselle Suomessa.
Tämän vuoden kampanjan teemana on lohtu. Jokainen meistä tarvitsee joskus lohtua. Lohdun sanoma korostuu tässä ajassa. Jokainen meistä voi antaa toiselle lohtua, kuuntelemalla, olemalla läsnä ja auttaa tarvittaessa avun äärelle.
Mielinauha-kampanja järjestetään vuonna 2024 jo seitsemättä kertaa. Kampanjaan voi osallistua kantamalla vihreää Mielinauhaa ja lahjoittamalla.
Kevään Mielinauha-kasvo on Samu Haber
Ymmärrän kokemuksesta, miten tärkeää on saada tukea silloin, kun on tosi paha paikka. Haluan kannustaa siihen, että ihmiset uskaltaisivat pyytää apua, koska siinä ei ole mitään noloa tai hävettävää.”
Artisti ja biisintekijä Haber sanoo itse olevansa hyvin herkkä ja välillä pulassa elämän ja itsensä kanssa. Hän on tarvinnut usein tukea läheisiltään, perheeltään ja ystäviltään, mutta myös ammattilaisilta. ”Tiedän, että tulen myös jatkossa tarvitsemaan.”
Vuoden 2024 Mielinauhan suunnittelija Henna Lampinen:
Henna Lampinen suunnitteli Mielinauhan osana Vuoden nuori suunnittelija 2023 -kilpailua. Nauhaan sisältyy Hennan ajatus siitä, miten hän toivoisi mielenterveydestä puhuttavan.
Halusin nauhan viestivän, että pienikin lohdun saaminen voi olla supertärkeää sille ihmiselle, joka tarpoo omassa usvassaan. Se voi olla sana, lause tai kosketus, joka viestii, ettet ole yksin. Tässä ajassa on niin paljon eripuraa. Siksi haluan sanoa, että empatian ja toisen ymmärtämisen kautta, voi tehdä hyviä asioita. Valitsin kuvaksi kaksi lihavaa halaavaa hahmoa, koska halusin ujuttaa nauhaan oman jälkeni.”
– Henna Lampinen, vuoden nuori suunnittelija 2023
Osallistu kampanjaan
Osta Mielinauha – Näytä tukesi ja kanna vihreää Mielinauhaa
MIELI Lohjan mielenterveys ry myy Mielinauhoja Hyvän mielen majassa, Karstuntie 2. Voit tulla ostamaan nauhan ma, ke ja to klo 13-15 välisenä aikana. Maksuna käy käteinen (varaa tasaraha) tai mobilepay.
Mielinauhojen valtakunnalliset myyntipisteet: Tokmanni, Prisma, S-Market, Alepa, Sale, Food Market Herkku, Sokos, Sokos Emotion, ABC, Kekäle, Finnkino ja Espresso House.
Lahjoita – Lahjoittamalla tuot lohtua elämän kriisien keskelle
- Tekstaa MIELI numeroon 16499 (10 €)
- MobilePaylla numeroon 50705
- VERKOSSA MIELINAUHA-KAMPANJAN SIVUILLA
Kampanjan sivut: MIELINAUHA.FI
#mielinauha #mielenterveys
Kriisityön ja nuorten mielenterveystyön tarve on kasvanut
Väestön kuormittuneisuus ja stressi näkyvät MIELI ry:n Kriisitoiminnoissa. Viime vuonna MIELI ry:n Kriisitoiminnoissa ja Sekasin-chatissa autettiin yhteensä 175 000 kertaa puhelimitse, kasvokkain ja verkossa. Pelkästään MIELI Kriisipuhelimeen otettiin yhteyttä 416 000 kertaa.
MIELI ry:n tarjoamalle kriisiavulle ja mielenterveyttä vahvistavalle työlle on tässä ajassa todella suuri tarve. Mielenterveys on voimavara, joka auttaa jaksamaan ja suojaa elämänkriiseissä. On myös tärkeää, että vaikeaan elämäntilanteeseen ja pahaan oloon on matalalla kynnyksellä tukea ja apua tarjolla. Tällä ehkäistään mielenterveyden ongelmia ja sitä, että vaikeudet eivät pääsisi kasautumaan.”
– MIELI ry:n toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi
Mielinauha on MIELI ry:n kampanja, jolla kerätään 3.4.–30.6.2024 varoja mielenterveyden edistämiseen ja kriisityöhön Suomessa. MIELI ry tarjoaa matalan kynnyksen tukea ja apua vaikeissa elämäntilanteissa puhelimessa, kasvokkain ja verkossa. MIELI Kriisipuhelin päivystää suomeksi 24 tuntia vuoden jokaisena päivänä. Teemme myös edistävää mielenterveystyötä, jotta yhä useampi osaisi vahvistaa omaa ja läheistensä mielenterveyttä. Vahva mielenterveys suojaa vaikeassa elämäntilanteessa ja helpottaa kriisistä selviytymistä.
KÄVELYFUTIS turnaus tulee taas, kerää joukkue ja tule mukaan!
Toukokuussa on MHAW viikko!
Perinteinen kävelyfutis turnaus tulee taas.
Ti 21.5.2024 klo 13-15 , Harjun hiekkakentällä
MITÄ KÄVELYFUTIS ON?
Kävelyfutis on vuonna 2011 Isossa-Britanniassa kehitelty jalkapallon muoto, jossa loukkaantumisriskiä on pyritty pienentämään erinäisin sääntömuutoksin. Tärkein eroavaisuus perinteiseen jalkapalloon käy ilmi jo lajin nimestä: ainoa sallittu etenemismuoto on kävely. Muita tärkeitä sääntömuutoksia ovat fyysisen kontaktin minimointi sekä pääpelin kieltäminen.
Matalan aloituskynnyksen sekä pienen loukkaantumisriskin vuoksi kävelyfutista voi harrastaa kuka tahansa ikään, sukupuoleen tai taustaan katsomatta, ja siksi laji soveltuukin muun muassa kuntoutujien, työyhteisöjen sekä eläkeläisten joukkueliikuntamuotona.
Muista ottaa juomapullo mukaan!
Lisätietoja:
https://xn--kvelyfutis-q5a.fi/
Tule mukaan, kaikenikäiset ja kuntoiset tervetuloa!
Joukkueet 5 hlö/joukkue, ilmoittaudu mukaan toimisto@lohjanmieli.fi 18.5. mennessä
Luvassa siis leikkimieleinen peli:)
Mitä on MHAW?–> Hyvää mieltä kulttuurista -tapahtumaviikko järjestetään toukokuussa viikolla 21. MHAW tapahtumat alentavat kynnystä keskustella mielenterveydestä ja sen merkityksestä niin yksilöille kuin yhteisölle. Alun perin skotlantilaiseen ideaan perustuvalla MHAW viikolla MIELI ry:n paikalliset jäsenjärjestöt yhteistyökumppaneineen järjestävät omilla alueillaan mielen hyvinvointia pohtivia, tulkitsevia ja edistäviä kulttuuri- ja taidetapahtumia eri ikäisille..
ps.
Auttaa voit mm. tulla yhdistyksemme jäseneksi https://mieli.fi/liity-jaseneksi/ (valitse jäsenyhdistysvalikosta: MIELI Lohjan mielenterveys ry)
tai lahjoittamalla haluamasi summan esimerkiksi MobilePayn kautta numeroon 95590. Sinun tukesi avulla, voimme jatkossakin tarjota kaikille tukea tarvitseville paikan, johon tulla omana itsenään. Kiitos!
Onko läheisesi sairastunut psyykkisesti? Kaipaatko tietoa tai vertaistukea? Sitä on tarjolla! Tule Lohjan pääkirjastolle, Järnefelt-saliin 10.4 klo 18 niin kuulet lisää.
Onko läheisesi sairastunut psyykkisesti? Kaipaatko tietoa tai vertaistukea? Sitä on tarjolla! Tule Lohjan pääkirjastolle, Järnefelt-saliin 10.4 klo 18 niin kuulet lisää.
Mieli Lohjan mielenterveys ry sääntömääräinen vuosikokous ma 8.4.2024 klo 18
Tule toteuttamaan ja kehittämään MIELI ry:n paikallisen jäsenyhdistyksen toimintaa Lohjalla hallituksen jäsenenä.
Olet mukana lisäämässä mielen hyvinvointia ja autat ehkäisemään ongelmia. Tule mukaan palkitsevaan vapaaehtoistyöhön, sinua tarvitaan!
Yhdistyksen hallituksen jäsenenä opit taitoja, joita voit käyttää laajasti elämässäsi: järjestelmällisyyttä, kompromissien tekoa ja palautteen antamista. Saat myös rohkeutta omien mielipiteiden esille tuomiseen. Parasta on kuitenkin hyvien ystävien löytäminen!
Vuosikokous tulossa huhtikuussa, tule mukaan!Lisätietoja
toimisto@lohjanmieli.fi
050 308 0546/Cati
Mielenterveyden ensiapu® 2 -koulutus (MTEA®2) 9-10.3.2024
Kuvaus
Mielenterveyden ensiapu® 2 -koulutus (MTEA®2) tarjoaa tutkittua tietoa mielenterveydestä sekä valmiuksia auttaa ja tukea ihmisiä, joilla on mielenterveyden ongelmia. Koulutus sopii kaikille, jotka haluavat saada tietoa mielenterveyden häiriöistä, niiden kohtaamisesta sekä mielenterveyden ensiavusta, ei kuitenkaan akuutissa kriisitilanteessa oleville. MTEA®2 koulutus on Mental Health First Aid Australian® rekisteröimä koulutus ja Suomessa Mieli ry:llä on oikeudet tämän koulutusmallin ja -materiaalien käyttöön.
Koulutuksen kesto on 14 t. Todistuksen saaminen edellyttää lähikoulutuksessa osallistumista kaikkiin koulutuspäiviin ja verkkokoulutuksessa osallistumista kaikkiin webinaareihin sekä itsenäisesti suoritettavien tehtävien suorittamista. Poissaoloja ei voi korvata ts. korvaavia tehtäviä ei järjestetä. Kaikki koulutuksia pitävät ohjaajat ovat Mieli ry:n kouluttamia ja hyväksymiä. Mikäli sinulla on esteettömyyteen ja/tai saavutettavuuteen liittyviä toiveita, olethan yhteydessä koulutuksen ohjaajaan.
Sisältö
- masennus
- ahdistuneisuus
- psykoottiset häiriöt
- päihteiden käyttö ja mielenterveys
- mielenterveyden kriisit ja itsemurhien ehkäisy
- mielenterveyden ensiavun askeleet
Osaamistavoitteet
Koulutuksen jälkeen
- tunnistat yleisimmät mielenterveyden häiriöt ja niiden oireet
- osaat kohdata vaikeassa elämäntilanteessa olevan ihmisen
- osaat soveltaa mielenterveyden ensiavun askeleita
-
Hinta ja maksutiedot
Hinta 100€. Lasku tulee kotiin ilmoittautumisajan loputtua.
Lisätiedot ja ilm.
TULE VAPAAEHTOISEKSI!
Keväällä 2024 järjestämme tukijan peruskoulutuksen. Koulutetuista tukijoista on jatkuva tarve ja on aina mukavaa saada uusia toimijoita mukaan! J
Tukijana voit toimia yksilötukisuhteessa, kriisipuhelimessa tai ryhmänohjaajana.
Tuleva koulutus järjestetään Hyvän mielen majassa, Karstuntie 2, 08100 Lohja/webinaareja.
Mikäli tukityö yhdessä koiran kanssa kiinnostaa on Lohjalla mahdollisuus osallistua myös tukikoirakkokoulutukseen su 4.2.2024 n. klo 9–15.
Alla alustava aikataulu:
- la 20.1. klo 9.30–14.30
- to 25.1. klo 17.00–19.00 (webinaari)
- ma 29.1. klo 17.00–19.30
- to 8.2. klo 17.00–20.00 (webinaari)
- la 17.2. klo 9.30–14.30
- to 22.2. klo 17.00–19.00 (webinaari)
- ma 26.2. klo 17.00–19.30
- ma 25.3. klo 17.00–18.30
- ma 10.6.? kesäkauden startti, todistusten jako
Harjoittelujakso 27.2.–24.3.
Harjoittelujakso sisältää tutustumista käytännön työhön (mm. harjoittelua kriisipuhelimessa ja työnohjaus).
Tukijan peruskurssin pituus harjoitteluineen on noin 35 tuntia (tunti=45 min.) sisältäen jonkin verran omaehtoista opiskelua. Harjoittelukerran pituus on 3 tuntia (tunti=60min.) ja työnohjaus kestää 1,5 tuntia.
Kurssin vetäjinä toimii yhdistyksen henkilökunta sekä useampia vapaaehtoisia tukihenkilöitä.
Kurssia varten täytät hakemuksen.
Hakemuslomake https://www.mielenterveysseurat.fi/lohja/tule-vapaaehtoiseksi/hakemus-tukihenkiloksi-tai-tukikoirakoksi/.
Lomakkeen voi palauttaa toimistollemme myös postitse, sähköpostitse tai käymällä itse paikan päällä. Ennen koulutuksen alkua kutsumme jokaisen hakijan henkilökohtaiseen keskusteluun.
Lisätietoja antavat:
Cati Järnmark-Mårdh Erja Kumpulainen
toiminnanjohtaja toiminnanohjaaja/tukikoirakot
MIELI Lohjan mielenterveys ry/Hyvän mielen maja
Karstuntie 2 (katutaso), 08100 Lohja
050 308 0546/040 182 2279
cati.jarnmark-mardh@lohjanmieli.fi / erja.kumpulainen@lohjanmieli.fi
Osta Hyvän mielen sukka ohje -tue Lohjalaisten nuorten mielenterveyden edistämistä
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! Hyvän mielen maja joulutauolla 19.12.23-5.1.24! Kurkkaa joulun ajan tapahtumat!
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! Hyvän mielen maja joulutauolla 19.12.23-5.1.24!
Kurkkaa joulun ajan tapahtumat!
Joulun ajan tapahtumat 2023
Joulun tulevat tapahtumat Hyvän mielen majassa:
Ma 18.12. klo 14-18 Jouluglögit,
La 23.12. klo 10-12 Joulupuuro
Su 24.12. klo 12-14 Yhteinen jouluhetki majalla
Ke 27.12. klo 13-15 Joulukahvit
Tervetuloa avoinna aivan kaikille ja tilaisuudet ovat maksuttomia.